Dzīve & stils / Virtuve
Kļockiņas, asuškas, bigalkas, kukolkas – šim īpašajam Dienvidlatgales godu ēdienam nosaukumu variāciju ir daudz. Tāpat katras saimnieces pieeja kļocku pagatavošanai atšķiras. Izmēģini pagatavot šo gardumu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Vijas Kudiņas pamācības.
Otrdien, 21. novembrī, īpašā ceremonijā paziņoti Latvijas restorāni, kas nonākuši prestižā un pasaulē populārā restorānu ceļveža "Michelin Guide" redzeslokā. Latvijā viens restorāns apbalvots ar vienu zvaigzni – "Max Cekot Kitchen", kurā darbojas šefpavārs Maksims Cekots, trīs restorāni iekļauti "Bib Gourmand" kategorijā, bet vēl 22 ēdināšanas iestādes iekļautas ieteicamo restorānu sarakstā. Tikmēr ilgtspējas zvaigzni saņēmis Ēriks Dreibants no "Pavāru mājas" Līgatnē – šāds apbalvojums ir tikai ap 400 restorāniem pasaulē.